BodymotionS

Praktijk van Kim Schram

WAT IS CRANIO SACRAAL THERAPIE?

 

Cranio sacraal therapie zorgt ervoor dat de communicatie tussen lichaam en psyche bevorderd wordt en is afkomstig uit de osteopathie. Bij een behandeling wordt ernaar gestreefd om de volledige balans in het lichaam te verkrijgen. Lichamelijke klachten kunnen ook wel eens vanuit een andere plaats in het lichaam voortkomen dan daar waar zich de pijn bevindt.

Blokkades kunnen zorgen voor pijnen en lichamelijke klachten, dit kan ook merkbaar zijn aan onze gemoedstoestand. Het cranio sacraal vocht kan na een behandeling weer goed door het ruggemerg en onze hersenen stromen.

Met behulp van het zelfhelend vermogen van het lichaam gaan we de juiste positie van botten, bindweefsel, spieren enzovoort weer opzoeken. Hierdoor zijn we in staat om onze dag weer met 100% van de voor ons beschikbare energie te starten en krijgen ook al onze organen en weefsels weer de energie die ze nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

 

Een ander aspect in cranio is Somato Emotional Release (lichaams emotie loslaten). Hier gaan we op zoek naar eventuele trauma's die opgeslagen zitten in ons lichaam en daar voor ongemakken zorgen. Met behulp van SER kunnen we deze op een veilige en comfortabele manier los laten.

Met behulp van familie opstellingen bekijken we of er bepaalde patronen zijn meegegeven via onze ouders of andere familieleden die we mogen loslaten en healen.

 

Door middel van hersentherapie, wat een zeer krachtig aspect van cranio is, kunnen we vastgeroeste patronen doorbreken en een nieuwe route aanmaken. Onze hersenen zijn de 'dirigent' van ons lichaam. De partituur herschrijven is de muziek in je gehele 'zijn' veranderen.

Babies en kinderen hebben nog een zeer krachtig zelfhelend vermogen. Na een moeilijke bevalling, een serieuze val of een ingrijpende gebeurtenis kunnen ze echter weleens wat extra hulp gebruiken om hun systeem weer optimaal te krijgen, zodat ze zonder omwegen hun doel en plaats in deze maatschappij kunnen vinden.

Tijdens de zwangerschap is het ook belangrijk om eventuele blokkades in het bekken op te ruimen, om ruimte te creëren voor een vlotte bevalling.

Bij problemen om zwanger te geraken gaan we het bekken gebied vrij van blokkades maken en ervoor zorgen dat de energie die daar nodig is tot in de baarmoeder en eierstokken komt.

 

Copyright @ All Rights Reserved